home gevonden stats travelbugs souvenirs onze caches foto's © team Holiday
gevonden stats travelbugs souvenirs onze caches foto's

 
teamHoliday

Holiday geocaching

De verschillende soorten geocaches

traditionalcache

Traditional cache

Een traditional cache is de originele cache variant. Het is meteen ook de meest evidente variant. Traditional caches bestaan uit een container die verstopt is op de opgegeven coördinaten. De grootte van de container kan verschillen maar elke containers zal steeds minimaal een logboekje bevatten. Grotere containers bevatten mogelijk ook ruilspulletjes en trackables.

multicache

Multi cache

Een multi-cache bestaat uit twee of meer locaties, de eindlocatie is een fysieke container. Er zijn vele variaties, maar de meeste multicaches hebben een hint om de tweede cache te vinden, en de tweede cache heeft hints om de derde te vinden, enzovoort. Een offset cache (waarbij je naar een locatie gaat en daar hints krijgt naar de werkelijke cache) wordt beschouwd als een multi-cache.

mysterycache

Mystery cache

De "verzamelbak" onder de cachesoorten. Deze vorm van caches kunnen al-dan-niet ingewikkelde raadsels bevatten die moeten worden opgelost om de eindcoördinaten te bepalen. Door de toenemende creativiteit onder de geocachers is deze soort ook de kraamkamer van nieuwe en unieke uitdagingen.

earthcache

Earth cache

Een Earthcache is een speciale plaats die mensen kunnen bezoeken om iets te leren over een uniek geologisch kenmerk of aspect van onze aarde. EarthCaches bevatten educatieve uitleg en details over waar de locatie (lengte-en breedtegraad) zich bevindt. Bezoekers van EarthCaches kunnen zien hoe onze planeet door geologische processen is gevormd, hoe we omgaan met ecosystemen en hoe wetenschappers bewijzen verzamelen om meer over de aarde te kunnen leren.

teamHoliday

Letterbox hybride-cache

'Letterboxing' is een andere, oudere manier van schatzoeken. Het gebruikt aanwijzingen in plaats van coördinaten. In sommige gevallen heeft de eigenaar van zijn of haar cache zowel een letterbox als een geocache gemaakt en staan de coördinaten op geocaching.com. Als er een stempel in de Letterbox hybride-cache zit is deze NIET bedoelt om te ruilen. De stempel moet in de cache blijven zo dat bezoekers het kunnen gebruiken om hun log te stempelen.

gevonden

Wherigo cache

Wherigo is een toolset voor het creëren en het spelen van GPS avonturen in de echte wereld. Door het integreren van een Wherigo beleving, ook wel cartridge genoemd, en het vinden van een cache, kan de geocache zoektocht een nog rijkere ervaring zijn. Wherigo biedt geocachers de mogelijkheid om een interactie aan te gaan met fysieke en virtuele elementen, zoals voorwerpen of personen, terwijl ondertussen nog steeds een fysieke geocache container moet worden gevonden. Een voor Wherigo geschikt GPS-apparaat is nodig om een cartridge af te spelen.

Flickr

Event cache

Een eventcache is een bijeenkomst van lokale geocachers of geocachingorganisaties. De eventpagina specificeert een tijd voor het evenement en geeft coördinaten voor zijn locatie. Als het evenement is afgelopen, wordt het gearchiveerd.

eigencaches

cache in trash out

Cache In Trash Out (CITO) is een activiteit die nauw verbonden is aan geocaching. Tijdens het geocachen, verzamelen we zwerfvuil langs de paden en gooien het netjes weg. Cache In Trash Out Events zijn grote schoonmaak evenementen die voordelen bieden voor de gehele samenleving. Activiteiten tijdens zo'n event kunnen bijvoorbeeld zijn: opruimen in de natuur, verwijderen we onkruid, we planten bomen en planten of onderhouden we wandelpaden.