home gevonden stats travelbugs souvenirs onze caches foto's © team Holiday
gevonden stats travelbugs souvenirs onze caches foto's

 
teamHoliday

Holiday geocaching

Geocachen in het kort

Gewapend met stevige wandelschoenen en een gps-ontvanger op zoek naar een 'schat' (cache) die een ander heeft verstopt. Geocaching is een soort van high-tech padvinderij. De uitdaging en de moeilijkheidsgraad van de cache-hunt hangen vooral af van de omgeving en de vindingrijkheid van de legger; van een lichte wandeling over de hei of stadswandeling tot een heftige speurtocht vol ingewikkelde opdrachten en obstakels. De cache is meestal een kleine waterdichte doos, met daarin een logboekje en wat ruilspulletjes, maar ook de heel kleine variaties ter grootte van een AAA-batterij of fotokokertje komen vaak voor.

Wanneer de cache gevonden is wordt dat geregistreerd op de website www.geocaching.nl.Geocachen kun je wereldwijd. Ideaal om tijdens vakanties zonder te verdwalen op plaatsen te komen die niet in de reisboeken staan. Voor ons is het niet zozeer een zo groot mogelijk aantal caches te vinden, maar een leuke fiets- of wandelroute uit te stippelen die langs een of meerdere caches komt.

teamHoliday

Soorten geocaches

Er zijn verschillende soorten geocaches met eigen kenmerken en doelen

Flickr

Travelbugs

Trackable items die verder reizen of bij hun eigenaar blijven. Autostickers, logstempels en YouTube video's, de variatie is groot.

eigencaches

Souvenirs

Een virtuele verzameling. Souvenirs kun je verzamelen door te voldoen aan de opdracht die er bij hoort.

statistieken

Statistieken

Aantal vonsten, soort geocaches, landenoverzicht, mijnlpalen.. allemaal leuk om te weten natuurlijk.

teamHoliday

Over ons

Zowel in Nederland als tijdens onze vakanties in het buitenland is geocachen een leuke bezigheid. Begonnen in 2003 met een onderbreking van 2008 tot 2016.

gevonden

Gevonden caches

De lijst wordt alsmaar langer... En we gaan voorlopig gewoon door, wandelend en fietsend. In Nederland en wanneer mogelijk tijdens de vakanties in het buitenland.

Flickr

Flickr fotoboek

Op zoek naar spoilerfoto's? Van bijna al onze gevonden caches vind je hier foto's. Als je geen spoilers wilt zien kun je hier beter niet kijken 🙃

eigencaches

Holiday geocaches

Natuurlijk is het ook leuk om zelf geocaches uit te zetten. We hebben er een aantal actief op leuke of bijzondere plekjes.